Borealis: Valen Trio

Borealis festivalen på KODE: Konsert med Valen Trio i Tårnsalen, søndag 11. mars kl. 14

Borealis er en festival for eksperimentell musikk, som over 5 dager i mars inntar Bergen. Også i år er KODE konsertscene for festivalen med tre konserter på programmet. Les mer om Borealis her

Kjøp billetter her

Søndag 11. mars kl. 14–15, Tårnsalen 
Ny Kammermusikk: Valen Trio
Verdenspremierer

Knut Vaage – Svev
Sigurd Fischer Olsen – Mold

John Ehde (cello), Einar Røttingen (piano), Ricardo Odriozola (fiolin)

Søndag ettermiddag på Borealis er forbeholdt utforskningen av den mest intime musikalske formen: kammermusikken. Fra å være en sjanger ment som underholdning i private hjem og salonger verden over, er kammermusikk nå blitt en stilart der komponister og utøvere kontinuerlig søker å gjenoppfinne dens form, og finne nye måter å utvikle musikk for disse små ensemblene. Velkommen til en ettermiddag der du kan utforske nye lyder!

Bergens hyllede pianotrio presenterer nye bestillingsverk fra to lokale komponister. Knut Vaages nye arbeid Svev viser til å fly eller henge i luften uten å bli trukket ned av gravitasjonskraften – noe også Knuts arbeid synes å gjøre; flyter med ulike gravitasjonstrekk ved å gjøre bruk av en musikalsk artikulasjonsmetode spesielt utviklet ved Griegakademiet. Sigurd Fischer Olsens nye verk kjemper med den klassiske oppfatningen av en pianotrio, og forsterker lydene som i klassisk praksis vanligvis unngås.

Presentert i samarbeid med nyMusikk Bergen og KODE

Bestillingsverk Knut Vaage støttet av Komponistenes Vederlagsfond, bestillingsverk Sigurd Fischer Olsen støttet av Det norske komponistfond.

  • Søndag 11. mars 2018
  • Kode 4