Borealis: Stephan Meidells Metrics

Borealis festivalen på KODE: Konsert med Stephan Meidells Metrics, søndag 11. mars kl. 15:15.

Borealis er en festival for eksperimentell musikk, som over 5 dager i mars inntar Bergen. Også i år er KODE konsertscene for festivalen med tre konserter på programmet. Les mer om Borealis her

Kjøp billetter her

Ny Kammermusikk: Stephan Meidells Metrics
Søndag 11. mars kl. 15:15–16:15, KODE 2

Stephan Meidell (gitar, elektronikk), Magda Mayas (preparert piano), Benedicte Maurseth (hardingfele), Lars Henrik Johansen (cembalo), Morten Barrikmo (klarinett)
Thorolf Thuestad (lyd)

Søndag ettermiddag på Borealis er forbeholdt utforskningen av den mest intime musikalske formen: kammermusikken. Fra å være en sjanger ment som underholdning i private hjem og salonger verden over, er kammermusikk nå blitt en stilart der komponister og utøvere kontinuerlig søker å gjenoppfinne dens form, og finne nye måter å utvikle musikk for disse små ensemblene. Velkommen til en ettermiddag der du kan utforske nye lyder!

Dette er Stephan Meidells første fremføring av Metrics – hans hyllede 2017-utgivelse på plateselskapet Hubro. Et sonisk dypdykk som inkorporerer elektroniske rytmer, behandlede båndopptak, og synthesizer med et liveensemble som inkluderer hardingfele, barokkfiolin, preparert piano, cembalo og klarinett. Sammen med Bergen Barokk har Meidell sprengt det barokke kammerensemblet, og satt delene sammen i en ny og særegen musikalsk visjon.

Presentert i samarbeid med Bergen Barokk, nyMusikk Bergen og KODE

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde og Bergen Kommune

  • Søndag 11. mars 2018
  • Kode 2